Niko Rozberg u penziji: Na vrhu planine sam!

Novi šampion Formule 1 Njemac Niko Rozberg objavio je da završava karijeru profesionalnog vozača u „najbržem cirkusu na svijetu“

Samo pet dana nakon što je na Velikoj nagradi Abu Dabija na stazi „Jas marina“ obezbijedio prvu titulu šampiona Formule 1 Niko Rozberg je donio odluku da završi karijeru. Vozač Mercedesa je iznenađujuću objavu saopštio na Fejsbuk profilu.

– Tokom 25 godina u moto sportu moj san je bio da budem šampion Formule 1. Kroz vrijedan rad, bol, žrtvovanje, to je bio moj cilj. I sada sam uspio. Popeo sam se na planinu. Sada sam na vrhu, tako da činim ispravnu stvar. Moje najjače osjećanje sada je zahvalnost svima koji su obezbijedili da se moj san ostvari –  rekao je šampion, koji se povlači na vrhuncu slave.

– Kada sam osvojio trku na stazi Suzuka, od momenta kada je sudbina titule bila u mojim rukama, osjetio sam veliki pritisak i počeo sam da razmišljam o završetku karijere u Formuli 1. U nedjelju ujutru u Abu Dabiju sam znao da je to možda moja posljednja trka u karijeri i tada mi se sve razbistrilo u glavi. Želio sam da uživam u svakom momentu znajući da je možda posljednji put da vozim – rekao je Nemac.

Rozberg je trku u Abu Dabiju završio na drugom mjestu iza najvećeg rivala i kolege Luisa Hamiltona, kome nije uspjelo da odbrani titulu od prošle sezone