Đoković i Beker okončali saradnju

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i njemački trener Boris Beker okončali su saradnju

– Nakon tri veoma uspješne godine Boris Beker i ja smo zajednički odlučili da završimo saradnju. Ciljevi koje smo tada postavili ispunjeni su u potpunosti i ja mu se zahvaljujem na saradnji, timskom radu, predanosti i posvećenosti. Sa druge strane, moji profesionalni planovi sada su usmjereni prije svega da održim ne samo dobar nivo igre, nego i da napravim dobar raspored i nove ciljeve i u tom smislu ću donositi i sve naredne odluke – napisao je Đoković na Fejsbuku.

Beker je od 2013. godine bio trener Đokovića i za to vrijeme osvojeno je 25 ATP trofeja, od čega šest gren slem titula  –  po dva Otvorena prvenstva Australije i Vimbldona, odnosno po jedan Rolan Garos i Otvoreno prvenstvo SAD.

– Poslije tri veoma uspješne godine, ciljevi koje smo postavili smo u potpunosti ispunili. Hvala Novaku što mi je dozvolio da budem dio njegovog tima i glavni trener. Bilo je zadovoljstvo raditi sa osobom kao što je on. Želim mu samo najbolje u karijeri i ličnom životu – saopštio je Beker.

Đoković je od ovogodišnjeg osvajanja Rolan Garosa u padu forme, na kraju sezone je završio na drugom mjestu ATP rang-liste.