Treći McDonald’s u Sarajevu polovinom naredne godine

Treći restoran popularnog lanca brze hrane McDonald’s u Sarajevu bi trebao biti završen polovinom naredne godine

Direktor marketinga i komunikacija Adi Hadžiarapović je da su tek dobili urbanističku dozvolu i da izgradnja još uvijek nije počela jer čekaju na građevinsku dozvolu koju bi trebali dobiti početkom iduće godine.

Nakon izdavanja građevinske dozvole, potrebno je tri do četiri mjeseca da restoran bude operativan i iz McDonalds’a se nadaju da će to biti polovinom naredne godine.

Novi restoran McDonald’sa će konceptualno biti isti kao u Nedžarićima, odnosno “Drive”, i radiće 24 sata, a što se tiče enterijera, trenutno o izgledu usaglašavaju sa McDonald’som.

Novi restoran će imati nešto što nemaju ostali restorani i biće digitaliziran, odnosno posjedovat će virtuelnu igraonicu, a postojaće i mogućnost digitalnog naručivanja posredstvom bankovnih kartica za one koji to žele.

Hadžiarapović je rekao i kako će biti 30-ak novih radnih mjesta, odnosno stalno zaposlenih.

Prema provedenoj korekciji plana, predmetna lokacija za izgradnju restorana nalazi se na slobodnoj površini uz Alipašinu ulicu, odnosno na prostoru između benzinske stanice Energopetrol i skretanja prema Zetri iz Alipašine ulice.