Ana Ivanović završila karijeru

Srpska teniserka Ana Ivanović saopštila je na svom Fejsbuk profilu da završava igračku karijeru.

Nekadašnja prva igračica svijeta odlučila je da se povuče u 29. godini zbog, prije svega, nemogućnosti da se i dalje takmiči na najvišem nivou.

„Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa. Bila je to teška odluka, ali ima puno toga što mogu da slavim. Zbog povreda više nisam u stanju da se bavim tenisom i pružam maksimum na terenu. Vrijeme je da nastavim dalje. Tenis je moja ljubav i biću ambasador ovog sporta.“

Ana Ivanović je rođena 6. novembra 1987. godine i dugo vremena bila je najbolje rangirana srpska igračica.

Ona je u svojoj karijeri osvojila 15 turnira, među kojima i jedan grend slem – Rolan Garos 2008. godine, što joj je omogućilo da zauzme prvo mesto na VTA listi, koje je držala dva mjeseca.

U dosadašnjoj karijeri od turnira je zaradila nešto više od 15 miliona dolara. Posljednjih sezona njena karijera je u padu, a ove 2016. godine ostvarila je tek 15 pobjeda.

Anin uspon u karijeri počeo je 2004. kada je kao juniorka igrala polufinale Vimbolona, a iako je izgubila, te sezone vezala je 26 uzastopnih pobjeda na ITF turnirima i osvojila četiri turnira. Tu 2004. počela je kao 705, a završila je kao 97 igračica svijeta.

Od 12. jula ove godine je u braku sa fudbalerom Mančester junajteda, bivšim njemačkim reprezentativcem Bastijanom Švajnštajgerom.