Kristijano Ronaldo je najbolji na svijetu

Reprezentativac Portugala i AS Real Madrida Kristijano Ronaldo izabran je za najboljeg fudbalera 2016. godine

Nakon osvajanja Zlatne lopte osvojio je i nagradu FIFA za najboljeg fudbalera svijeta. Portugalac koji je protekle sezone osvojio Ligu šampiona sa Realom i Evropsko prvenstvo sa reprezentacijom, pobijedio je velikog rivala i zvijezdu Barselone Lionela Mesija i fudbalera Atletiko Madrida, Antoana Grizmana.

Kristijano Ronaldo rekao je da mu je žao što se predstavnici Barselone nisu pojavili na ceremoniji FIFA za dodjelu nagrade najboljem igraču za 2016. godinu. Ronaldo je prema očekivanjima dobio nagradu u konkurenciji Lionela Mesija i Antoana Grizmana, a tokom govora je rekao da mu je žao što se igrači Barselone nisu pojavili u Cirihu.

U najbolji tim godine po izboru FIFA-e uvršteni su Manuel Nojer, Dani Alves, Džerard Pike, Sergio Ramos, Marčelo, Luka Modrić, Toni Kros, Barselonin Andres Iniesta, Kristiano Ronaldo, Leo Mesi i Luis Suarez.

Najbolji trener je Klaudio Ranieri, prošlogodišnji osvajač Premier Lige s Leicesterom. Specijalnu nagradu za „izvanrednu karijeru“ dobio je brazilski igrač futsala Falkao.

Nagradu „Puškaš“ za najljepši gol 2016. godine dobio je Malezijac Mohd Faiz Subri. Kolumbijski Atletico Nacional dobio je nagradu za fair play, nakon što je predložio da trofej u Kupu Sudamericana dobije brazilski Chapeconense čiji je gotovo čitav tim poginuo u avionskoj nesreći.

Za najbolju fudbalerku svijeta u prošloj godini FIFA je izabrala Amerikanku Karli Llojd, a za najboljeg ženskog trenera selektorku Njemačke Silviju Neid.