Ovako će izgledati pametni telefoni u budućnosti

Najveći broj telefona godinama ima isti dizajn međutim dizajneri Philippe Starck i Jerome Olivet otišli su korak dalje i odlučili se za vrlo jedinstven koncept telefona koji nosi naziv Alo smartphone

Prema riječima dizajnera, telefon bi trebao savršeno „ležati“ u ruci, a odlikuje ga izdužena forma u kombinaciji s translucentnim izgledom.

Dizajneri su istakli da se radi o pravoj vještačkoj inteligenciji. Alo koncept donosi potpunu promjenu interfejsa  za sve funkcije telefona – može čitati SMS i e-poštu, a poruke se umjesto pisanja mogu diktirati. Kamera telefona ponaša se poput oka i može identifikovati lica. Videozapisi bi trebali biti projektovani u obliku 3D hologramske fotografije, a telefon bi se u slučaju oštećenja sam reparirao.

alo-smartphone1

Kada je dizajn u pitanju, Alo smartphone izgleda najneobičnije od bilo kojeg telefona do sada. Dizajneri su trenutno u fazi izrade prototipa koji će biti vezan uz brend Thomson, a budući da je riječ o konceptu, vrlo je vjerovatno da Alo telefon nećemo vidjeti u skorije vrijeme. (Zimo.hr)