Akcije Epla sve bliže rekordu

Akcije Epla su juče postigle vrijednost na berzi od 133,29 dolara po akciji, čime su imale najvišu moguću vrijednost ikada

Ovo se desilo nakon što je Goldman Saks poručio da je Epl pomalo potcijenjen, a sve na bazi spekulacija da bi predstojeći ajfon telefon mogao da ima i AR odnosno izmijenjena realnost funkcije, što bi bila veoma značajna nadogradnja.

Vrijednost akcija Epla su u stalnom porastu nakon što je objavljen finansijski izvještaj za četvrto tromjesečje prošle godine, a najviša cijena koja je postignuta u toku jednog poslovnog dana je bila 134,54 dolara po akciji.

Mnogi investitori obično kupuju akcije tokom pojavljivanja glasina sve do trenutka dok se ne najavi novi ajfon. Iz toga razloga se svake godine i vidi drastičan preokret u cijeni akcija oko septembra.

U 2016. godini akcije su rasle konstantno i nakon što je izašao ajfon 6 jer je predstavljao značajnu nadogradnju u odnosu na ajfon 5. Imajući u vidu da su ajfon 7 i MacBook Pro pomalo potcijenjeni, Epl očekuje da objavi potpuno osvježeni ajfon za desetogodišnjicu. Novi telefon bi trebalo da donese broje nove funkcije, među kojima moguće i AR.