Ovi brendovi kreiraju najskuplje torbe

Torbe i slični modni aksesoari dolaze u različitim veličinama, oblicima, stilovima i bojama, pravi ih veliki broj brendova, pa je veoma teško odabrati omiljeni model

Neke torbe su dizajnirane za velike ljubitelje mode koji prate najnovije trendove i nose ih kao statusno obilježje, dok su druge jednostavno pratioci vašeg modnog stila. Žene vole da imaju određene torbe za određene prilike, pa vam baš iz tog razloga predstavljamo brendove koji kreiraju najskuplje modele tašni svih veličina i oblika.

10. Judith Leiber
Američka dizajnerka rođena u Mađarskoj započela je svoj biznis 1963.godine, da bi veoma brzo dobila internacionalnu pažnju zbog svojih unikatnih kreacija. Judith Leiber je poznata po svojim minijaturnim torbama, odnosno minaudieres, koje imaju inovativne oblike, dekoraciju dragim kamenjem i veoma interesantne teme. Njene torbe su izuzetno skupocjene, a Precious Rose torba na primjer, je jedan od njenih najbolih dizajna sa preko 42 karata dijamanata, safira i drugog dragog kamenja, koja košta 90.000 dolara. Njene torbice su predstavljene i u Sex and the City filmovima, zbog čega je njena popularnost dodatno porasla.

9. Prada
Ovaj čuveni italijanski modni brend konstantno mijenja svijet svojim nevjerovatnim kreacijama, otkako ga je Mario Prada osnovao 1913. godine. Oni su i dan danas jedan od najtraženijih brendova, a poznati su ne samo po svojim torbama, već po modernoj odjeći, predivnim parfemima i drugim aksesoarima. Ono što ih izdvaja u odnosu na sve druge brendove je originalnost njihovih dizajna. Kada ugledate jednu torbu, ako ste poznavalac mode, lako ćete znati da je u pitanju Prada.

8. Mouawad
Ova kompanija je uglavnom bila fokusirana na nakit i časovnike, mnogi drugi predmeti koje oni kreiraju nas oduševljavaju svojom ljepotom, poput čuvene 1001 Night Diamond Purse torbe. Napravljena od 18-karatnog zlata i ukrašena sa 4.500 dijamanata, ova torba je ušla u Ginisovu knjigu svjetskih rekorda 2010.godine, kao najskuplja torba na svijetu, sa cijenom od 3.8 miliona dolara. Osnivač ove kompanije je Dejvid Mouavad, a započeo je svoj biznis 1980. godine.

7. Marc Jacobs
Čuveni američki dizajner Mark Džejkobs bio je kreativni direktor Louis Vuitton Brenda skoro 17 godina, prije nego što je lansirao svoju sopstvenu liniju. On se smatra jednim od najvažnijih modnih dizajnera u svijetu, sa preko 200 butika u preko 80 zemalja. Jedna od omiljenih torbi koja je djelo ovog modnog genija zove se Carolyin Crocodile, a napravljena je od ljubičaste krokodilske kože i košta 50.000 dolara.

6. Louis Vuitton
Ikonska francuska modna kuća dominira svijetom mode id 1854. godine, sa čuvenim LV monogramom koji predstavlja simbol besprekornog luksuza i prefinjenog ukusa. Louis Vuitton danas u svojoj ponudi ima mnoštvo različitih stvari, ali njihovi ekskluzivni kožni komadi su razlog zbog kog se ovaj brend nalazi na vrhu i nosi titulu najvrednijeg brenda, šestu godinu za redom. Oni su uvijek inovativni, i nude nam jedinstvene dizajne kao što je New Age Traveller torba, koja kombinuje telefonske kabolve sa kožom i prodaje se po cijeni od 26.000 dolara. Najskuplja torba koja potiče od ovog brenda je LV Tribute Patchwork model, koja je predstavljena 2007.godine u ograničenom izdanju od samo 24 komada. Iako je proglašena za jednu od najružnijih torbi ikada kreiranih od strane modnih kritičara, ona je bila nevjerovatno tražena u čitavom svijetu.

5. Lana Marks
Južnoafrička modna dizajnerka postala je poznata zbog svojih egzotičnih aksesoara napravljenih od kože aligatora, krokodila, guštera i noja, u brojnim verzijama koje su dovele mnoge poznate ličnosti u njene butike. Njene dragocjene torbe se često mogu vidjeti na crvenom tepihu, a najimpresivnija od svih je Lana Marks Cleopatra Clutch, inspirisana Elizabet Tejlor, vrijedna preko 100.000 dolara. Ona je ukrašena sa preko 1.500 bijelih i crnih dijamanata koji su postavljeni u bazu od 18-karatnog bijelog zlata, a na njoj je radilo pet umjetnika. Zvijezde poput Šarliz Teron i Helen Miren su nosile upravo Lana Marks kreacije kada su dobile svoje nagrade.

4. Hilde Palladino
Čuveni norveški dizajner kreira torbe koje su veoma cijenjene u Italiji, otkako su prvi put lansirane 2001.godine. Ova dizajnerka je jako brzo postala svjetski poznata i prepoznatljiva, zahvaljujući torbama koje se pažljivo kreiraju i koje besprekornim detaljima objašnjavaju svoju cijenu. Gadino Limited Edition torba je jedno od najimpresivnijih djela ove dizajnerke, napravljeno od bijele krokodilske kože sa 39 dijamanata koji krase njenu kopču, napravljenu od bijelog zlata.

3. Hermes
Svjetski poznati brend osnovan 1837.godine nudi različite luksuzne predmete, a posebno predmete izrađene od kože, parfeme, nakit, časovnike i namještaj. Torbe koje su djelo ovog brenda se ručno kreiraju i za njih se koristi samo najkvalitetnija koža. Među najpoznatijim torbama koje su djelo ovog brenda moramo pomenuti Kelly torbu koja je originalno bila namjenjena princezi Grejs Keli. Još jedna ikonska kreacija ovog brenda je čuvena Birkinka, nazvana po čuvenoj glumici Džejn Birkin. Neke od torbi iz ovih linija su već sada besprekorni kolekcionarski predmeti, koji se prodaju po cijenama višim od 100.000 dolara.

2. Fendi
Još jedno ikonsko ime u industriji mode i svijetu predivnih modnih aksesoara je Fendi, italijanski brend osnovan 1925. godine, poznat po svojim primaljivim aksesoarima, koji obično dolaze sa akcentima od krzna. Njihove čuvene Baguette torbe su savršene za svaku ženu koja želi da se istakne u masi. Dolaze u različitim dizajnima i veličinama, a napravljene su od besprekornih materijala poput bijele kože ili crne krokodil kože, a njihova cijena se kreće oko 28.000 dolara.

1. Chanel
Na kraju naše liste, nalazi se Chanel brend koji trenutno u ponudi ima najskuplju torbu svijeta. Osnovan 1909.godine, ovaj brend je proslavio jedan vijek nevjerovatnih kreacija i popularnosti prije samo nekoliko godina. Svi su čuli za Chanel i da su oni personifikacija elegancije i prefinjenosti koje nikada neće izaći iz mode. Njihovi parfemi su jako cijenjeni, kao i njihova moderna odjeća, ali su aksesoari i torbe nešto što je uvijek popularno. Chanel torbe obično koštaju više od bilo kojih drugih. (Luxlife)