Bogdan u NBA ligi, čeka ga 30 miliona?

Bogdan Bogdanović (24) odlučio je da je vreme da se oproba u NBA ligi i ovog leta napustiće Fenerbahče, piše „Kurir“

Ovaj list navodi da će Bogdanović obući dres Sakramento Kingsa i da mu je generalni menadžer Vlade Divac namijenio ugovor od 30 miliona dolara za naredne tri godine, što je prilično „jako“ za jednog „rukija“.

Bogdanović se i dalje nije, bar javno, odredio po pitanju nastavka karijere, nakon što je sa Fenerom prošle sezone pokorio Evroligu i osvojio najjače evropsko klupsko takmičenje.

Srpski reprezentativac ovih dana boravi u Beogradu, gdje je počeo i njegov košarkaški kamp na Kalemegdanu.

Bogdanović od 2014. nosi žuto-plavi dres kluba iz Istanbula, nakon što je ime i reputaciju stekao igrajući za beogradski Partizan. Njega su upravo ljeta kada je odlazio iz Beograda, kao 27. pika u prvoj rundi drafta birali Finiks Sansi, ali je pravo na njegov prvi ugovor kasnije u trejdu završio u prijestonici Kalifornije, gdje se legendarni srpski košarkaš, Divac, već neko vrijeme trudi da podigne franšizu i vrati Kingse na plej-of pozicije.

Kingsi imaju jeda nod najmlađih timova u ligi, a sa klupe ih vodi takođe mladi trener, Dejv Jerger.

Moglo bi da se dogodi da tandem bekova reprezentacije Srbije, Miloš Teodosić/Bogdan Bogdanović, istog ljeta ode u Ameriku, mada je o Teodosićevom (30) slučaju neizvjesnije u kojem bi timu mogao da završi utoliko što nije draftovan, pa samim tim niko i ne polaže pravo na njegov prvi ugovor.

Teodosić je na svom kampu, na Srebrnom jezeru, u utorak priznao novinarima da je sasvim izvjesno da će otići iz CSKA i da ozbiljno razmišlja o odlasku u NBA.

Ako bi se srebrni „orlovi“ sa Olimpijskih igara u Riju prošlog ljeta obreli u najjačoj ligi svijeta, srpska kolonija sa one strane Atlantika bila bi skoro duplirana.

Pod ugovorima su od ranije Boban Marjanović (Detroit Pistons), Nikola Jokić (Denver Nagets) i Nemanja Bjelica (Minesota Timbervulvs).