Emilija Klark neće glumiti u spin-off serijama Igre prijestola

Glumica Emilija Klark, koja u serijalu „Igra prijestola“ glumi „majku zmajeva“ Deneris Targerijen, rekla je da se neće pojavljivati u bilo kojoj od pet planiranih spin-off serija, koje će se snimati poslije završetka poslednje sezone originalne serije

U razgovoru za magazin Roling Stoun, upitana o budućnosti Deneris Targerijen, ona je u suštini potvrdila da će glumiti u narednoj sezoni, kada ćemo je konačno vidjeti u Vesterosu.

„Ne sumnjam da će biti prikvekla i sikvela i ko zna čega još, ali ja radim još jednu sezonu i to je to“, objasnila je Klark.

Što se tiče sezone sedam, našalila se da je u Belfastu provela „više vremena“ na snimanju, nakon što se Deneris „konačno usredsredila na cilj“, a Klark je time najavila da u ovoj sezoni možemo očekivati više akcije od njenog lika.

„To je zaista zanimljiva sezona u smislu završetka nekih priča koje su ostale neispričane, na neke je konačno stavljena tačka, neke stvari koje ćete kad ih vidite prokomentarisati kao ‘Oh, Bože, zaboravio sam na to!’…Neke glasine će biti potvrđene ili negirane“, objasnila je Emilija Klark.

Ona se takođe osvrnula i na konačno „odbacivanje plave perike“ posle „Igre prestola“, potencijalno 2019. godine, i šta će to značiti za nju.

„Mislim da će me to malo potresti i protresti. Mislim da ću tada shvatiti šta je sve ovo značilo za nas proteklih sedam godina“, rekla je Emilija Klark i dodala: „Razmišljanje o tome mi budi emocije“.

Prikazivanje sedme sezone „Igre prijestola“ počinje 16. jula na televiziji HBO.