Pol Džordž u Oklahoma Sitiju!

Sport

Posle prelaska Krisa Pola u redove Hjuston Roketsa, prethodne noći dobili smo drugi veliki trejd u NBA ligi – Pol Džordž postao je novi igrač Oklahoma Sitija

Od početka 2017. godine Los Anđeles Lejkersi važili su za prve favorite za dovođenje Džordža, ali je uprava Oklahome bila brža i konkretnija.

Tanderi su za ol-star krilo Indijana Pejsersa dali Viktora Oladipa i Domantasa Sabonisa, u želji da sljedeće godine budu konkurenti upravo Roketsima i šampionima Golden Stejt Voriorsima u Zapadnoj konferenciji.

Iako trejd još uvijek nije zvanično potvrđen, samo je pitanje časa kada će se i to dogoditi, a u prilog cijeloj priči idu i poslednje dvije objave Džordža, odnosno Rasela Vestbruka, najboljeg igrača Tandera i MVP prošle sezone, na društvenim mrežama.

Džordž je objavio sliku zajedno sa Vestbrukom, dok je ovaj u kratkom video-klipu, zajedno sa nekoliko prijatelja, nagovijestio dolazak velikog pojačanja.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da će Tanderi ovim poslom uštediti dva miliona dolara, pošto će Džordž naredne sezone zaraditi nešto manje od 19 miliona dolara, dok je samo plata Viktora Oladipa za narednu godinu 21 milion.

S druge strane, Oklahoma je ujedno i preuzela veliki rizik jer Pol naredne godine postaje slobodan igrač i može da bira gdje želi da nastavi karijeru.

Momak iz Los Anđelesa prošle sezone bilježio je 23,7 poena, 6,6 skokova i 3,3 asistencije za prosječno 36 minuta na parketu, dok je tokom sedam godina, koliko je član najjače lige svijeta, taj prosjek 18,1 poen, 6,3 skoka i 3,2 asistencije.