Kako najjeftinije rezervisati avionsku kartu?

  • In Travel
  • 2. July 2017.
  • 468 Views
Kako najjeftinije rezervisati avionsku kartu?

Dvadesetdevetogodišnji Džek Šeldon iz Teksasa, osnivač servisa Jack’s Flight Club, otkrio je čitaocima Independenta nekoliko načina za rezervisanje što jeftinijih avionskih letova

Muškarac koji je iz Velike Britanije doletio do Belizea za samo 20 eura savjetuje sledeće:

Izbegavajte direktne rezervacije

Iako je najlakše rezervisati avionske karte putem sajta aviokompanije, najjeftinije ponude zapravo nude brojne putničke agencije.

Izdvojte dosta vremena za pretragu

Većina ljudi zbog posla i obaveza ne stigne da provede mnogo vremena u razgledanju ponuda, što je velika greška. Najbolje ponude često nisu najočiglednije, tako da ćete za jeftinu kartu morati malo da se ‘oznojite’.

Vrijeme rezervacije karata je vrlo bitno

Nikada ne kupujte avionsku kartu u jeku sezone. Januar i februar su najbolji mjeseci kada planirate ljetovanje, dok je ljeto najbolje vrijeme za kupovinu karata za putovanje u vrijeme Božića.

Ignorišite mitove

U poslednjih nekoliko godina internetom se raširila glasina da aviokompanije prate vašu internet pretragu, i svaki naredni put kada pristupite njihovim sajtovima povećavaju cenu karata. Međutim, to je zabluda. Brisanje ‘kolačića’ neće pomoći, kao ni kupovina određenim danima, ili u trenutku objavljivanja reda letenja. Mit je i da je kupovina u poslednjem trenutku uvijek najpaprenija – primjera radi, aviokompanija Tomson nedavno je imala ‘last-minute’ ponudu za povratnu kartu od Velike Britanije do Dominikanske republike za 310 eura.

Neka vam prsti budu što brži

Ukoliko dođe do greške na nekom sajtu, ili naletite na neku specijalnu ponudu, ne oklijevajte mnogo jer takve prilike traju od nekoliko sati do nekoliko dana. Takođe se ne ustručavajte od rezervacije kada primjetite grešku na nekom od sajtova jer su aviokompanije svakako dužne da vam refundiraju uplaćeni novac u slučaju nepriznavanja kupljene karte.

Preporučujemo vam i sljedeće: