Japan planira slanje astronauta na mjesec

  • In Svijet
  • 3. July 2017.
  • 437 Views
Japan planira slanje astronauta na mjesec

Japan planira da pošalje astronaute na Mjesec do 2030. godine, kao dio nove strategije svemirskog putovanja ove države, piše Skaj njuz

Ukoliko misija bude uspješna, ovo će biti prvi put da je Japanska agencija za istraživanje svemira poslala ljudska bića dalje od Međunarodne svemirske stanice.

U iščekivanju ostvarenja cilja, Japan se nada priključenju misiji NASA -izgradnje nove svemirske stanice u mjesečevoj orbiti u 2025. godine.

Razvijena tehnologija će dati Japanu prednost u odnosu na ostale države, gdje se nadaju da će to doprinijeti njihovom izboru za ovo mjesto.

U oktobru 2016, posada sačinjena od astronauta Japana, Amerike i Kazahstana se vratila na Zemlju posle 115 dana provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Objava Japana je stigla u vrijeme kada i Indija i Kina potenciraju svoje ambiciozne svemirske programe. Peking se nada da će poslati bespilotne rovere na Mars prije 2020.

U novembru, kineska vasionski brod Šenžou-11 se vratio na Zemlju sa dva člana posade, završivši najdužu kinesku orbitalnu misiju.

Sjedinjene Američke Države takođe imaju ambiciozne planove za dalja svemirska putovanja, gdje se planira da NASA na Mars pošalje astronaute negde oko 2033. godine.

Misija na Mars bi bila najdalje što bi ljudska vrsta otputovala u svemir. U svojoj najbližoj tački, Mars je 75.3 miliona kilometara udaljen od Zemlje i putovanje do crvene planete bi trajalo oko 8 mjeseci.

Očekivana stanica u Mjesečevoj orbiti bi bila ključna za omogućavanje putovanja do Marsa, jer bi bila baza sa koje bi se misije lansirale.

Više detalja u vezi sa japanskom svemirskom strategijom biće objavljeno kasnije ove godine.

Preporučujemo vam i sljedeće: