Čelzi izjednačio ponudu Mančestera za Lukaku

Činilo se da je gotovo i da će Romelu Lukaku za 85 miliona eura definitivno otići u Mančester junajted, ali njegov bivši klub očigledno ne želi lako da odustane

„Bi-Bi-Si“ javio je u petak uveče ekskluzivnu vest, da je Čelsi odlučio da izjednači ponudu koju je Junajted već poslao Evertonu, ali uz uslov da igračev agent, kontroverzni Mino Rajola, dobije manje novca!

Dok se Junajtedu i Žozeu Murinju žuri da dovede Lukakua prije odlaska na američku turneju (nedelja), Čelsi je ostao dosljedan želji da vrati Belgijanca, na čemu je radio od početka prelaznog roka.

Uostalom, i Lukakuu je Čelsi 2011. bio prvi klub posle matičnog Anderlehta. Nekoliko puta je isticao da mu je oduvijek bio san da nosi „plavi“ dres i da želi da ga nosi uspješno. To nije bio slučaj u njegovom prethodnom boravku u klubu, pa ga je Žoze Murinjo 2014. prodao Evertonu za 28 miliona funti.

Portugalac bi sada da ga vrati kod sebe (kao i Nemanju Matića), ali se očigledno veoma pita i klub sa Stamford bridža.

Da je Lukaku riješen da ode u jedan od ova dva tima postalo je poznato još u martu, kada je odbio najveću ponudu u istoriji kluba sa Gudisona, uz objašnjenje da ne želi da ostane na istom nivou i da hoće da se popravi“.

Kao što je navedeno, Čelsi jeste (bio) pri Lukakuovom srcu, ali je i Rajolina uloga u poslu ogromna, a on će očigledno „navijati“ za giganta sa Old Traforda.

Poznati agent sa Mančester junajtedom izuzetno posluje od dolaska Žozea Murinja, pa je samo u poslednjih 12 mjeseci na Old Traford doveo tri svoja klijenta – Zlatana Ibrahimovića, Pola Pogbu i Henrika Mkitarijana.

Čelsi je, dakle, rekao svoje, kao i Junajted, a uskoro će i konačni odgovor dati i napadač, koji je trenutno u Los Anđelesu, na odmoru sa Pogbom.