Policajci iz Bora spasili indijski blokbaster

Film

Policijskoj upravi u Boru danas je dostavljena zahvalnica produkcijske kuće Klokvork filmske produkcije, jer su dvojica borskih policajaca – Vladica Marinkov i Zoran Pantelić, otkrili lopove koji su ukrali laptop s materijalom neophodnim za završetak snimanja indijskog filmskog „blokbastera“ „Vivegam“

Kako su čelnici te produkcijske kuće naveli, „zbog važnih dokumenata koja su se nalazila u rancu direktora scenografije sa opremom velike vrijednosti, taj slučaj je mogao da ozbiljno ugrozi tok snimanja“.

„Izuzetnom reakcijom i velikom profesionalnošću Policijske uprave Bor i vaših kolega nestala oprema je vraćena u veoma kratkom vremenskom roku. Cijela akcija služi na čast Ministarstvu unutrašnjih poslova, Policijskoj upravi Bor, ali i cijeloj Srbiji“, ocijenila je produkcijska kuća.

Film uspješno završen i biće premijerno prikazan u avgustu u Indiji.

„Iskustva naših gostiju iz Indije su više nego pozitivna, tako da ste Vi i Vaše kolege zahvaljujući svojoj operativnosti i uloženom trudu doprinijeli stvaranju pozitivne slike o Srbiji kakvu i zaslužuje“, navedeno je u zahvalnici produkcijske kuće.

Borski policajci su našli ranac sa opremom i dokumentima, ukraden tokom snimanja scene ispred Lazareve pećine.

Oprema vrijednosti 200.000 dinara nestala je u nedelju 25. juna, dok je više desetina radoznalih mještana posmatralo snimanje filma.

„Naš operativni rad je u kratkom vremenskom roku urodio plodom. Našli smo dvojicu kradljivaca koji su uzeli ranac i ne znajući šta je u njemu“, rekao je policajac Pantelić.

Zbog krađe su privedeni jedan tridesetjednogodišnjak i jedan sedamnaestogodišnjak iz okoline Bora.

„Iako smo samo radili svoj posao, dočekali su nas aplauzom“, rekao je policajac Pantelić.