Hardenu najveći ugovor u NBA istoriji

Sport

Bek Hjuston Rokitsa Džejms Harden postaće najplaćeniji košarkaš na svijetu, produžiće ugovor na još četiri godine za 228 miliona dolara

Kako prenosi ESPN, Harden sa Rokitsima ima ugovor na dvije godine za 59 miliona, a produženje na četiri do ljeta 2023. vrijedi dodatnih 170.

„Brada“ je iskoristio novi kolektivni ugovor koji omogućava superzvijezdama da produže ugovore pre nego što uđu u poslednju godinu aktuelnog.

Harden je prošle sezone prosječno bilježio 29,1 poena uz 11,2 asistencija i 8,1 skokova po utakmici, ali mu je izmakla nagrada MVP koja je otišla u ruke Rasela Vestbruka. Bio je drugi strijelac i prvi asistent lige, a zabilježio je 64 dabl-dabl i 22 tripl-dabl nastupa tokom sezone.

„Hjuston je moj dom. Vlasnik Leski Aleksander je pokazao punu posvećenost pobjeđivanju, a moji saigrači i ja ćemo nastaviti da radimo na tome da budemo sve bolji i bolji i borimo se za titulu“, rekao je Harden.

Rokitsi su nedavno doveli Ol-star plejmejkera Krisa Pola, a spekuliše se da pokušavaju da naprave trejd u kojem bi dobili i Karmela Entonija.

U Hjuston je stigao i defanzivni specijalista Pi Džej Taker koji je potpisao na četiri godine za 32 miliona dolara, a stigao je na insistiranje Pola, koji mu je najbolji prijatelj iz juniorskog perioda u Sjevernoj Karolini.