Atlantic Group prodala dvije fabrike Belgijancima

Atlantic Group je odlučila da proda fabrike u Njemačkoj (Bleckede) i Hrvatskoj (Nova Gradiška) i sa njima povezanu uslužnu proizvodnju za treće strane (private label) belgijskoj kompaniji Aminolabs Group

Vrijednost transakcije iznosi oko 27 miliona eura, od čega isplata od 20,3 miliona eura slijedi po potpisivanju ugovora, dok će ostatak biti isplaćen u naredne dvije godine.

Dovršetak transakcije se očekuje u posljednjem kvartalu ove godine. Atlantic Group u pogonu u Novoj Gradiški ostaje manjinski partner, a strateški brendovi Multipower, Champ i Multaben su izdvojeni u zasebnu poslovnu jedinicu i ostaju u 100 postotnom vlasništvu Atlantic Group.

Atlantic Grupa nastavlja da razvija Multipower brend približavajući ga premium segmentu, zadržavajući u svom okrilju marketing, prodaju i inovacije proizvodnog portfolija sportske prehrane. Ugovorna proizvodnja strateškog brenda se nastavlja u saradnji s Aminolabsom, a novo partnerstvo otvara perspektivu rasta ukupnog poslovanja sa sportskom prehranom u Evropi.

Aminolabs Group je specijalista za razvoj i proizvodnju inovativnih koncepta u području dodataka ishrani te je dobavljač brojnim uglednim međunarodnim kompanijama koje se bave zdravom prehranom.

Kompanija ima sjedište u Hasseltu u Belgiji, i dva savremena proizvodna pogona koji imaju GMP (Good Manufacturing Practice) certifikat, smještena u Hasseltu i Zottegemu. Kompanija posluje u 36 zemalja širom svijeta, a kupci su joj mnogi ugledni brendovi, online trgovine, maloprodajni i farmaceutski lanci.