Misteriozni život bivše Putinove žene

O privatnom životu ruskog predsjednika Vladimira Putina, koji spada među najmoćnije političare na svijetu malo se zna, a još manje se zna o njegovoj bivšoj supruzi Ljudmili Očeretnoj, s kojom je gotovo 30 godina bio u braku

Juče je objavljeno da Putin odmara na sjeveru svoje zemlje i sudeći po snimcima na odmor nije otišao sam, a društvo mu pravila misteriozna dama. I dok se u medijima spekuliše da će se Putin oženiti po drugi put, misteriozni život njegove bivše žene i dalje plijeni pažnju javnosti.

Vladimir i Ljudmila su prije četiri godine saopštili da su se razveli, a 2016. godine je objavljena vijest da se Ljudmila ponovo udala i da je zvanično promijenila prezime.

Ljudmila i dvije ćerke iz braka s Putinom drže se daleko od očiju javnosti, a ovo su poznate informacije o životu bivše supruge ruskog predsjednika. Prije nego što se 1983. godin udala za Putina, Očeretna je radila kao stjuardesa u ruskoj avio-kompaniji “Aeroflot”. Sa Vladimirom je upoznao zajednički prijatelj u njihovom rodnom Lenjingradu, današnjem Sankt Peterburgu. Bilo je to početkom 1980-tih godina.

Očeretna i Putin imaju dvije ćerke – Mariju i Katarinu. Jedna rođena 1984. godine, druga 1985. godine. Roditelji su ih sklanjali od javnosti i čak su studirale pod lažnim imenima.

kcerke putinove

Putin je osamdesetih godina radio u KGB-u, sve dok se zajedno sa suprugom nije vratio u Sankt Peterburg i počeo da radi za vladu. Rojters je pisao o tome da je Ljudmila imala vlastitih ambicija, ali da je Putin držao daleko od svjetlosti reflektora. Naime, šuškalo da je smatrao da supruga treba da bude skromna i da ne treba da se ističe.

Par je objavio razvod u pauzi baleta “Esmeralda”, u produkciji Državnog kremaljskog teatra, 2013. godine.

– Naš brak je okončan zbog činjenice da se jedva viđamo. Vladimir Vladimirovič je potpuno utonuo u svoj posao. Djeca su nam porasla, a ja zaista ne volim publicitet – rekla je tada Ljudmila.

U tom duhu je nastavila da živi, a neki ruski mediji su čak pisali da je otišla u manastir. Međutim, prošle godine objavljeno je da se Ljudmila ponovo udala – ovoga puta za skoro 20 godina mlađeg Artura Očeretnog, direktora neprofitne organizacije Centar za razvoj međuljudskih odnosa.

ljudmila i artur

Nedavno je osvanula i vijest da su kupili vilu u Francuskoj za 7,46 miliona dolara.