Mark Zakerberg: Facebook muškarcima otežava varanje žena

Direktor i osnivač Facebooka tvrdi da ova popularna društvena mreža otežava muškarcima varanje žena, jer žene tako imaju priliku da otkriju više informacija o partnerima i njihovim tajnama

Zakerberg je tokom nedavne posjete Vilistonu u Sjevernoj Dakoti otkrio da Facebook utiče na veze u toj zemlji. Viliston je grad kroz koji stalno prolaze radnici, muškarci iz drugih gradova, tako da je u njemu deset puta više muškaraca nego žena.

„Radnici dolaze na nedjelju ili dvije, a zatim se vraćaju kućama u druge države. Provedu s porodicom nekoliko dana i opet dođu u Viliston. Žene koje sam tamo upoznao rekle su mi da se osjećaju sigurno. Neke od njih su preko Facebooka otkrile da njihovi momci imaju porodice daleko od Vilistona i zahvalile mi se jer ova društvena mreža otežava muškarcima da varaju žene i vode dvostruke živote”, rekao je Zakerberg.

Prema riječima direktora Facebooka, korisnici ove popularne društvene mreže mogu brzo da dođu do podataka o osobama koje tek upoznaju, što je naročito korisno onima koji tek ulaze u vezu. Žene, koje su u Vilistonu u manjini, upravo su najviše preko Facebooka otkrivale laži i tajne svojih partnera.

S druge strane, neosporna je činjenica da mnogi kriju svoje pravo lice putem lažnih Facebook profila.

Podsjećanja radi, Zakerbergova putovanja po američkim saveznim državama su mnogi prokomentarisali kao njegov plan za ulazak u Bijelu kuću. On je više puta naglasio da nema političke ambicije, već da samo želi da upozna ljude iz različitih dijelova SAD.