Svijet iščekuje premijeru najskupljeg SF filma svih vremena

  • In Film
  • 17. July 2017.
  • 1097 Views
Svijet iščekuje premijeru najskupljeg SF filma svih vremena

S budžetom od 180 miliona dolara, dvoje relativno novih glumaca i opskurnim stripom iz 70-tih kao izvorom nadahnuća, Lik Beson rizikuje s najnovijim filmom “Valerian i grad hiljadu planeta” koji u SAD počinje da se prikazuje 21. jula

Naučnofantastični film je najskuplji ikada i projekat je kojim je francuski reditelj bio opsjednut od kad je kao dečak čitao strip “Valerian i Laureline”.

– To je bila moja jedina mogućnost bijega kako bih bio slobodan, maštao, sanjao. Jako se dobro sjećam – kaže on.

Reditelj “Velikog plavetnila” (1988) i “Petog elementa” (1997.) želi od “Valeriana” da napravi sagu te mu je nužno da film bude uspješan kako bi opravdao nastavak. Beson je poznat i po klasicima poput “Nikite” i “Leon: Profesionalac”.

U glavnim ulogama su Dejn Dehan (31) i Kara Delevinj (24), ali se pojavljuju i Rijana, Itan Houk i Klajv Oven u pratećim.

Glavni likovi, Valerian i Laurelajn, su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian ima u planu romantičnu vezu sa svojom partnerkom, međutim ona će ga odbiti zbog njegove prošlosti sa ženama. Oni su poslati na misiju u međugalaktički grad Alfa, metropolu koja je sastavljena od hiljadu planeta.

Preporučujemo vam i sljedeće: