Pepersi demantuju da idu u penziju

Muzika

Fli, basista benda Red Hot Chili Peppers, demantovao je glasine da Pepersi odlaze u penziju, navodeći da je riječ o “glupostima”, prenosi magazin NME

Spekulacije o razlazu Pepersa pokrenute su prošle nedelje, nakon što je bubnjar Čad Smit izjavio da “nije siguran da bend može da nastavi sa turnejama”.

“Vozili smo se kombijem posle svirke i Fli je rekao: ‘Šta misiš, koliko još bi trebalo… Kako da ovo okončamo?’”, izjavio je Smit. “Rekao sam: ‘Nemam pojma!’ Želim da snimam albume, još volim da snimam albume, ali turneje… Nisam siguran možemo li da nastavimo.”

Bubnjar Pepersa je podsjetio da pjevač Entoni Kidis i basista Fli i on imaju po 54 godine, dok je gitarista Džoš Klinghofer nešto mlađi. “Nisam siguran da možemo i dalje da idemo na dugačke turneje – po godinu, godinu i po dana kao što inače radimo. To je dobro pitanje”, naveo je Smit.

Mediji su, nakon toga, bili preplavljeni spekulacijama da se Pepersi razilaze i odlaze u penziju, tako da je basista Fli odlučio da stavi tačku na cijelu priču – bend nastavlja sa radom, a sve ostalo su gluposti.

“Ne znam znate li to, ali to su samo gluposti. Nikada ne gledamo dalje od bliske budućnosti. Trenutno smo na turneji, sviramo, osjećamo duh, puštamo muziku da nas pokreće”, istakao je Fli.

Dodao je da od kada su Pepersi počeli sa radom, prije 35 godina, nikada nisu znali šta ih čeka iza ugla. “Mislim da moć benda leži u tome – životu u trenutku i energiji koja nas pokreće”, poručio je Fli.