Matić postao najskuplji srpski fudbaler

Sport

Fudbalski klub Mančester Junajted potvrdio je da je u svoje redove doveo Nemanju Matića iz Čelsija. Crveni đavoli su Matića platili 40 miliona funti, što je novi najveći transfer nekog srpskog fudbalera u istoriji

Matić je sa Junajtedom potpisao trogodišnji ugovor, uz opciju za još jednu sezonu.

– Presrećan sam što sam stigao u Mančester Junajted. Rad sa Žozeom Murinjom još jednom je prilika koju nisam mogao da odbijem. Uživao sam u svom vremenu u Čelsiju i želeo bih da se zahvalim klubu i navijačima na njihovoj podršci. Ne mogu da dočekam da upoznam svoje nove saigrače i da počnem da treniram sa njima. Ovo je veoma zanimljivo vrijeme za klub i radujem se što ću učestvovati u stvaranju istorije ovog sjajnog kluba – istakao je Matić.

Želja ‚Crvenih đavola‘ da u svoje redove dovede srpskog fudbalera bila je poznata nedeljama, a za Matića je interesovanje pokazao i Juventus.

Matić na „Old Traford“ stiže na insistiranje menadžera Junajteda Žozea Murinja, sa kojim je sarađivao u redovima Čelsija. Dolazak srpskog fudbalera je veliko pojačanje za Junajted, pošto nije uspio da dovede Erika Dajera iz Totenhema.

– Nemanja je fudbaler Mančester Junajteda, ali i Žozea Murinja. On predstavlja sve ono što mi želimo u igraču – lojalnost, konstantnost, ambiciju i timsku igru. Želio bih da mu se zahvalim na njegovoj želji da dođe u naše redove jer bez toga ne bi moguće realizovati ovaj transfer. Siguran sam da će ga naši fudbaleri i navijači zavoljeti. Zato želim veliku dobrodošlicu našem novom broju 31 – rekao je Murinjo.

Pregovori između Junajteda i Čelsija trajali su već nedeljama, ali je glavni problem bio koliko jedni traže, a koliko drugi nude. Šampion Engleske je tražio 50 miliona funti za Matića, ali je očigledno smanjio cijenu da bi do transfera došao. Na taj način, to je postao najveći transfer nekog srpskog fudbalera i nadmašio je prelazak Nikole Maksimovića iz Torina u Napoli za 29 miliona eura.

Matić je u redove Čelsija po drugi put stigao prije tri godine i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje dvije titule u Premijer ligi.

Srpski fudbaler je profesionalnu karijeru započeo u Kolubari, potom je od 2007. do 2009. godine branio boje Košica, da bi zatim stigao na „Stamford bridž“. Međutim, odigrao je samo dvije utakmice za ‚Plavce‘, pa je otišao na pozajmicu u Vitese prije transfera u Benfiku. U Čelsi se vratio baš kada ga je Murinjo preuzeo.