Nemanja Matić pred potpisom za Junajted

Fudbalski klub Mančester Junajted blizu je toga da u svoje redove dovede Nemanju Matića iz Čelsija

Želja ‚Crvenih đavola‘ da u svoje redove dovede srpskog fudbalera poznata je već nedjeljama, a za Matića je interesovanje pokazao i Juventus.

Dolazak Matića na „Old Traford“ bi bio veliko pojačanje za tim Žozea Murinja, pošto Junajted nije uspio u svojoj namjeri da dovede Erika Dajera iz Totenhema.

Uprkos interesovanju ‚Stare dame‘, engleski mediji prenose da bi Matić više volio da prijeđe u Junajted, da bi ponovo sarađivao sa Murinjom. Pregovori Junajteda i Čelsija traju već nedjeljama, ali je glavni problem koliko jedni traže, a koliko drugi nude. ‚Plavci‘ navodno traže 50 miliona funti za Matića, a posebno žele da namuče ‚Đavole‘, pošto su zbog njih ostali bez Romelua Lukakua.

Matić je u redove Čelsija po drugi put stigao prije tri godine i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje dvije titule u Premijer ligi.

Srpski fudbaler je profesionalnu karijeru započeo u Kolubari, potom je od 2007. do 2009. godine branio boje Košica, da bi zatim stigao na „Stamford bridž“. Međutim, odigrao je samo dvije utakmice za ‚Plavce‘, pa je otišao na pozajmicu u Vitese prije transfera u Benfiku. U Čelsi se vratio baš kada je Murinjo preuzeo ‚Plavce‘.