Koja od sestara Hadid više zarađuje?

Čuvene sestre Hadid, Điđi i Bela, osvojile su svijet mode u veoma kratkom vremenskom periodu

Obje snimaju kampanju za kampanjom i kao da nemaju ni jedan trenutak odmora. Ljepotu su vjerovatno obje povukle na majku, čuvenu manekenku Jolandu Hadid, dok se i njihov brat Anvar takođe interesuje za uspjeh u modnom svijetu.

Njihov otac, Mohamed Hadid, bavi se razvojem nekretnina, pa su ove dvije ljepotice odrasle okružene raskošom i luksuzom. One su postale dio istorije, kao prve sestre koje su zajedno prošetale modnom pistom za Victoria’s Secret brend, a kako obje kažu, između njih zapravo nema razdora, konkurencije niti nadmetanja.

Điđi, kojoj je pravo ime Jelena, modom se bavi od svoje druge godine, kada je bila prava zvijezda Baby Guess reklamne kampanje. Ona ima veoma velike ugovore sa sjajnim i uspješnim modnim brendovima poput Versace, Maybelline, BMW i Michael Kors. Sa brendom Tommy Hilfiger, plavokosa ljepotica sarađuje godinama unazad, a bilo koji odjevni komad koji ona ponese, kreira ili promoviše, odmah postane svjetski hit.

Kada nije na modnoj pisti ili pred objektivima modnih fotografa, Điđi je obično u društvu svojih podjednako poznatih prijatelja poput Kendal Džener, Tejlor Svift i Kare Delavinj, a od početka prošle godine, ona se zabavlja sa Zejnom Malikom, kog smo mogli da vidimo u Versace Versus modnim kampanjama.

Njena vrijednost se procjenjuje na oko 14 miliona dolara, a ima preko 26 miliona pratilaca na instagramu, koji obožavaju sve što ona objavi.

One su postale dio istorije, kao prve sestre koje su zajedno prošetale modnom pistom za Victoria’s Secret brend

Bela Hadid je prije manekenstva željela da se bavi konjičkim sportovima, pa je kada joj to nije pošlo za rukom ispratila stope svoje majke i starije sestre. Njeno pojavljivanje u Kanu, na crvenom tepihu u zanosnoj crvenoj svilenoj haljini ostavilo je sve bez daha, a takođe je često možemo vidjeti u društvu poznatih, kao što je Hejli Boldvin.

Poput svoje sestre i Bela sarađuje sa brojnim renomiranim svjetskim brendovima poput Marc Jacobs, Topshop, Calvin Klein, Dior Makeup i TAG Heuer, čiji je brend ambasador.

Ona na svom računu ima 4.5 miliona dolara, a možemo slobodno reći da je hrabrija od sestre, barem kada se radi o modnim poduhvatima jer je pozirala je naga za Vogue Paris i GQ i nikada se ne plaši da isproba nešto novo, dodatno istražujući granice svojih mogućnosti. Upravo zbog svog nezadrživog duha, hrabrosti i smjelosti, Bela Hadid je idealna osoba koja može svijetu predstaviti TAG Heuer brend, čiji je moto #DontCrackUnderPressure.

Iako je magazin GQ proglasio za modela godine, ona nema tako veliki broj fanova na društvenim mrežama kao njena sestra. Na instagramu je prati oko 8.2 miliona ljudi.

Ove dvije sestre su, kako tvrde svi koji su sa njima sarađivali, prave profesionalci i dvije sasvim različite osobe, kako fizički, tako i psihički. Plavokosa ljepotica i zanosna brineta osvajaju svijet mode brzinom svjetlosti, pa možemo predpostaviti da su one lica koja će se pamtiti i dugo nakon što prestanu da se bave ovim poslom.