Stan Grete Garbo prodaje se za skoro 6 miliona dolara!

Stan Grete Garbo u Njujorku, u kojem je slavna glumica živjela skoro 40 godina, prodaje se za 5,95 miliona dolara

Stan se nalazi na petom spratu ekskluzivne zgrade Kampanile (Campanile) u dobro ušuškanom dijelu Menhetna, poznatom po dobro čuvanoj privatnosti svojih stanara. Kao i većina poznatih, bilo joj je važno da ima veliki i prostrani stan. U to doba nisu bile popularne vile koje su danas omiljeno mjesto zvijezda i bogataša.

Stan Grete Garbo je u skoro istom stanju kao i prije 26 godina

Zgrada u kojoj je Greta Garbo živjela ima samo 16 (sličnih) stanova, a njen stan je ostao, u skoro istom stanju kao i kada je glumica živjela u njemu. Renovirani su kuhinja i kupatilo. Dio namještaja koji nije prodat na aukciji poslije njene smrti, i dalje se nalazi u stanu. Zgrada je sagrađena 1927. godine, ali se nalazi u odličnom stanju i dalje drži dobru cijenu.

Stan ima ukupno sedam soba – tri spavaće sobe i tri kupatila i divan pogled na rijeku. Greta Garbo je voljela je klasičan namještaj, fabričke zavjese i tepihe s različitim motivima, kao što je ovaj koji predstavlja afričke tribalske motive.

Stan Grete Garbo od 260 kvadrata ima mnogo prozora i pogled na brodove i čamce koji plove Istočnom rijekom. Dnevni boravak joj je bio omiljeno mjesto i uživala je u pogledu koji ju je smirivao. Tu se nalaze kamin i velika terasa.

Sve sobe su prostrane i uglavnom, u rozikasto-crvenim tonovima. Te sobe su i danas iste, u bojama koje je glumica izabrala. U dnevnoj su roze i zelena, a u spavaćoj su zidovi boje lososa. U jednoj od spavaćih sobi ostao je tepih koji je dizajnirala glumica.

Greta je počela karijeru u „nijemom“ filmu!

Diva predratne holivudske kinematografije, švedskog porijekla, Greta Lovisa Gustafsson, glumila je do 1941. godine. Bila je najveća filmska zvijezda svog vremena i najveći uspjeh ostvarila je tokom 1920-tih i 1930-tih. Snimila je oko 30 filmova.

Nakon toga, Greta Garbo je živjela povučeno i daleko od javnosti. Izbjegavala je i ljude, pa čak i izlaske u društvo. Umrla je u 84. godini. Nije se udavala, niti je imala porodicu.