Drugi dio čuvenog filmskog klasika će se snimati na Visu

Nastavak čuvenog mjuzikla “Mamma Mia!“ biće predstavljen svijetu u julu 2018. godine. Umjesto na grčkom ostrvu Skopelos, na kome je sniman prvi film, radnja drugog dijela će se odvijati na ostrvu Vis u Hrvatskoj

Prvi dio mjuzikla čija se radnja odvijala na izmišljenom ostrvu Kalokeri zaradio je preko 600 miliona dolara, a velika čuda je učinio za promociju Skopelosa i Skijatosa, ostrva na kojima je sniman.

Nastavak “Mamma Mia: Here We Go Again!“ biće sniman na Visu, a tim producenata se trenutno nalazi na ostrvu, gdje biraju savršene lokacije. Hrvatska vlada je takođe ponudila finansijske povlastice kako bi privukla filmadžije iz cijelog svijeta koji bi im zauzvrat pomogli u promociji turističkih destinacija.

I u drugom dijelu će se naći originalna glumačka ekipa: Meril Strip, Kolin Firt, Pirs Brosnan, Amanda Sejfrid i Dominik Kuper, a pridružiće im se i britanska glumica Lili Džejms, koja će tumačiti mlađu verziju Meril Strip.

Ostrvo Vis je bilo najpoznatije kao vojna baza do 1989. godine, a sad je u razvoju i poznato je po svojoj prelijepoj prirodi, kuhinji i miru.