Huawei ugrozio Apple na drugom mjestu prodaje

Huawei ugrozio Apple na drugom mjestu prodaje

Apple je tokom drugog kvartala prodao tek dva odsto više iPhone modela, ipak uspijevajući da pobijedi prognoze analitičara

S druge strane, Huawei je prodao čak 20 odsto više telefona, oko 38 miliona za tri mjeseca, što ga je dovelo na korak od Apple rivala, koji je prodao između 40 i 41 milion iPhone modela, po Canalys i Strategy Analytics izvještajima, objavio je Business Insider.

Prema ovim istraživačkim kompanijama trend na tržištu je isti što se udjela i rasta kompanija tiče, ali se razlikuje porast broja isporuka telefona – po Canalys istraživanju je to četiri odsto, a po Strategy Analytics oko 5.5.

Prema istraživanju Strategy Analytics kompanije Apple je pao s tržišnim udjelom sa 12 na 11.4 odsto, dok je Huawei porastao sa devet na oko 10.7. Ipak, Huawei će morati još dosta da radi i sad sve zavisi od toga koliko će uspješan biti iPhone 8.

Ukoliko taj model ne bude napravio „bum“ u nekoliko narednih kvartala očekuje se smjena Huawei i Apple kompanija na broju tri i dva. Kao najjači modeli u prethodna tri mjeseca za kineskog proizvođača navedeni su Huawei P10 i Huawei Mate 9, osnovni model.

Preporučujemo vam i sljedeće: