Partizan izvukao Videoton, Zvezda Krasnodar

Sport

Fudbaleri Partizana će se u borbi za plasman u Ligu Evrope sastati sa Videotonom, dok će Crvena zvezda prolaz u evropsko takmičenje tražiti protiv Krasnodara

Prve utakmice igraju se 17, a revanš mečevi 24. avgusta.

Prema poslednjim informacijama, crveno-beli će u prvom susretu gostovati, suprotno onome što je odlučeno u žrijebu jer su kuglice ‘htjele’ i da crno-beli budu domaćini.

Pred osvajačima duple krune je dvomeč sa mađarskom ekipom koju sa klupe predvodi prošlosezonski prvi strateg Partizana Marko Nikolić, zajedno sa napadačima Markom Šćepovićem i Dankom Lazovićem, dok će pred navijačima Zvezde, ali kao fudbaler Krasnodara, ponovo zaigrati Mihailo Ristić.

„Crno-beli“ su uspjeli da stignu do povlašćenog statusa, nakon ispadanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona i povoljnih rezultata ostalih mečeva, dok će vječiti rival u trci za mjesto u drugom po značaju evropskom fudbalskom klupskom takmičenju imati nešto teži put.

Kao najzanimljiviji i potencijalno najuzbudljviji ističu se dueli Olimpijakos – Rijeka, Napoli – Nica i Hofenhajm – Liverpul.

Zanimljivo bi trebalo da bude i u okršaju Istanbul Bašakšehira i Sevilje, odnosno lisabonskog Sportinga i Steaue iz Bukurešta.

Preostali parovi na poslednjoj prepreci za ulazak u elitno društvo jesu Karabag – Kopenhagen, APOEL – Slavija Prag, Seltik – Astana, Hapoel Ber Ševa – Maribor i Jang Bojs CSKA Moskva.

Prvi mečevi plej-ofa na programu su 15. i 16. avgusta, a revanši su sedam, odnosno osam dana kasnije.