Audi za odricanje od dizelaša vozačima nudi 10.000 eura!

Automobil

Audi je za kupce u Njemačkoj pripremio paket stimulativnih mjera kako bi svoj stari dizelaš zamijenili za neki od novih modela ove marke

Tako će vlasnici vozila sa starim dizel motorima, Euro 1 do Euro 4, koji se odluče za kupovinu Audija sa Euro 6 agregatom (po principu “staro za novo”) dobiti bonus između 3.000 i 10.000 eura, u zavisnosti od toga koji novi model žele da kupe.

Ova akcija, koju u potpunosti finansira Audi, za sada je dostupna samo kupcima u Njemačkoj i uklapa se u druge mjere koje vlada te zemlje preduzima kako bi smanjila broj “prljavih” dizelaša na putevima. Osim za nove Audije, akcija važi i za neke korišćene automobile tog proizvođača, koji takođe zadovoljavaju Euro 6 norme.

Kupci koji se odluče za neki od ekološki prihvatljivijih modela, sa plug-in hibridnim ili pogonom na komprimovani prirodni gas (CNG), dobiće bolju ponudi. Na primjer, za najavljeni Audi A4 Avant g-tron i A5 Sportback g-tron bonus iznosi 9.500 eura.

Najnovija mjera dolazi nakon sporazuma koji su sa njemačkom vladom postigli Audi, Volkswagen, BMW, Daimler i Opel, a kojim je predviđena brža zamjena starih modela automobila novim, ekološki prihvatljivim.