E-pošiljke podigle profit Dojče Pošte

Finansije

Nјemačka logistička grupacija Dojče Pošta potvrdila je svoju godišnju prognozu poslovanja, pošto je objavila solidne rezultate za drugo tromјesečje 2017. godinu

Prihodi su porasli na bazi prihoda od e-trgovine.

Grupacija sa sedištem u Bonu, zabilježila je neto dobit od 602 miliona eura u periodu od aprila do juna, ili za 11,3 odsto veću u odnosu na isti period prošle godine, a u skladu sa prognozama analitičara koji su učestvovali u anketi kompanije Faktset, prenosi agencija Frans pres.

Operativni dobitak je nadmašio očekivanja sa rastom od skoro 12 odsto na 841 milion eura, što rekordan rezultat grupe za drugi kvartal ikada.

Dojče Pošta je navela da je njen sektor za dostavu paketa profitirao od stalnog rasta onlajn kupovina, a rast je zabilježio i njen servis za međunarodne ekspres pošiljke, pri čemu su obe jedinice doprinijele povećanju prihoda za 4,4 posto na 14,8 milijardi eura.

Međutim, obim tradicionalnih poštanskih usluga na domaćem tržištu u Njemačkoj nastavio je da se smanjuje.

Dojče Pošta nastoji da poveća operativni profit na 3,75 milijardi eura u 2017. godini, u okviru dugoročnog plana podizanja dobiti za po osam odsto svake godine u periodu od 2013. do 2020, navodi Frans pres.