Najbolji gejmeri zaradili 11 miliona pobjedom u finalu

Sport

Team Liquid osvojio skoro 11 miliona dolara pobjedom u finalu turnira Dota 2 The International 2017, a Kuroky je najbolji Dota 2 igrač ikada!

Savladali su nevjerovatan niz jakih protivnika, vrativši se sa ivice ispadanja sa turnira, potom uzevši titulu! Osvojili su fantastičnih 10.827.000 dolara, od nagradnog fonda koji je dodirnuo 24.7 miliona ukupno – rekordna suma ikad skupljena u eSport takmičenju (i video igrama)!

Kuroky je najkompletniji Dota 2 igrač na planeti nakon uzimanja ove titule i prvi igrač čija lična zarada je premašila tri miliona dolara, samo kroz zaradu na ovaj način.

Nije loše za igranje video igara, šta mislite?

U velikom finalu turnira Team Liquid je pobijedio Newbee sa 3:0 odigravši prvo finale The International takmičenja u kojem je neka ekipa pobijedila ne prepustivši nijedan meč protivniku. Veliki kapiten Kuro je birao maestralno, ali igrači Team Liquida su igrali još bolje!

Prije početka finalne serije, sve je izgledalo izgubljeno za Team Liquid. Gubili su u finalu loser’s bracket od ekipe LFY 1:0 i nisu imali prostora za grešku. Iako su prvi meč izgubili posle teatralnih 50 minuta branjenja, našli su snage da se vrate i pobijede 2:1.