Prvi put u istoriji razmjena između fudbalskog i košarkaškog kluba

Sport

Zamjene košarkaša između klubova uobičajena su stvar u NBA ligi, a u Evropi taj sistem nije razrađen kao u SAD. Još je nevjerovatnije da se sklopi dogovor između dva kluba u različitim sportovima

Jasno je da je kolijevka ovog kurioziteta Španija, u kojoj su klubovi sportska društva koja imaju različite sekcije, pa je moguće da se u različitim sportovima nekako pronađe zajednički interes. Ovaj put istorija je ispisana između Baskonije i Barselone.

Barselona u košarci ne želi da joj se dogodi isto što i prošle sezone i da već posle 15 odigranih kola izgubi sve šanse za plasman u Top 8 fazu Evrolige. Zbog toga se kao na traci dovode pojačanja, a novo je Mađar Adam Hanga. Bek Baskonije je i prošle godine bio meta Katalonaca, ali je transfer propao. Sada neće.

Naime, vodeći ljudi Barselone i Baskonije su pronašli zajednički jezik. Katalonci će za Hangu platiti Baskoniji 300 hiljada eura i poslati im jednog fudbalera na pozajmicu. Da, dobro ste pročitali! Dobro, ne baš Baskoniji, već Alavesu.

Naime, prvi čovek Baskonije je Hose Antonio Kuerehete, čovjek koji se cijeli život bavio košarkom, ali je sada preuzeo kontrolu i nad fudbalskim klubom Alaves za koji igraju srpski fudbaleri Nenad Krstičić i Aleksandar Katai.