Zatvorene sve poslovnice Er Srbije van Beograda?

  • In Region
  • 14. August 2017.
  • 532 Views
Zatvorene sve poslovnice Er Srbije van Beograda?

Posle četiri decenije, poslovnica Er Srbije, nekadašnjeg Jata, prestala je da postoji u Nišu. Objekat u Voždovoj ulici u centru grada je potpuno iseljen, a prestao je da radi 1. avgusta

Kako nezvanično saznaje portal Južne vesti, zatvorene su sve ispostave nacionalne avio-kompanije van Beograda, a bilo ih je, osim u Nišu, u Novom Sadu i Užicu.

U niškoj poslovnici bilo je troje zaposlenih, a iako se avio-karte prodaju preko interneta, predstavništva kompanija služe ukoliko putnici imaju reklamacije ili druge probleme, specijalne zahtjeve prilikom putovanja i potrebne su im slične usluge.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, taj objekat Er Srbija nije iznajmljivala već je bio u vlasništvu kompanije, a godinama je na izlogu bio veliki prepoznatljiv logo srpske nacionalne kompanije “JAT Airways”.

Kompanija je još ranije najavila otpuštanja 30 radnika, što je potvrdio i predsjednik Nadzornog odbora kompanije Siniša Mali. Inače, Er Srbija je dio “Etihada” iz Emirata, koji je prošle godine bio u gubitku 1,87 milijardi dolara.

Kako su zaposleni u ovoj kompaniji kazali za list Danas, oni vjeruju da je razlog otpuštanja to što kompanija želi da uveća profit, ali su tvrdili i da smanjenjem obima usluga Er Srbija ide ka statusu “low cost” prevoznika.

Avioni ove kompanije ne lete iz Niša od 2009. godine, a iako je bio najava da bi možda mogli ponovo da imaju komercijalne letove sa aerodroma “Konstantin Veliki”, ovo se nije dogodilo, pišu Južne vesti.

Preporučujemo vam i sljedeće: