Kinezi „ušli“ u još jedan engleski klub

Sport

Engleski fudbalski klub Sautempton postao je partner sa kineskom porodicom Kao, saopštila je vlasnica tog premijerligaša Katarina Libher

Ona nije saopštila detalje partnerstva, a BBC je naveo da je porodica Kao kupila 80 odsto akcija Sautemptona. Pojedini američki mediji naveli su da je vrijednost 272 miliona dolara.

Kompanija Lender Sports Divelopment, u vlasništvu porodice Kao, u januaru je postigla dogovor sa vlasnicima Sautemptona, ali je partnerstvo „lična investicija“.

Đišeng Kao je rekao da mu je velika čast što je postao partner fudbalskog kluba Sautempton zajedno sa Katarinom Libher, koja je, „zajedno sa svojim ocem bila sjajan rukovodilac rasta i uspjeha kluba“.

Porodica Libher je vlasnik Sautemptona od 2009. godine. Za popularne „svece“ nastupa srpski reprezentativac Dušan Tadić.

Sautempton je četvrti klub u prve dvije engleske lige čiji su vlasnici investitori iz Kine, posle premijerligaša Vest Bromvič Albiona, kao i Aston Vile, Birmingema i Vulverhemptona, koji se takmiče u Čempionšipu.