Amazon odmah oborio cijene hrane

Amazon odmah oborio cijene hrane

Kompanija Amazon.com je prvog dana u svojstvu vlasnika prehrambenog lanca supermarketa Whole Food Market, snizila cijene artikala za čak 43 procenta

U prodavnici u Istočnoj 57. ulici na Menhetnu je, kako navodi njujorška agencija, cijena organske fudži jabuke spuštena na 1,99 dolara sa prethodnih 3,49 dolara za funtu jabuka (450 grama), organski avokado je snižen na 1,99 dolara po kompadu sa 2,79 dolara, dok je cijena nekih banana smanjena na 49 centi po funt sa 79 centi.

U ponudi se na rafovima našao i Amazon Eko, elektronski pomoćnik koji se aktivira glasom, po cijeni od 99,99 dolara – što je oštar prodor elektronike u trgovini poznatoj po kelju i kinoi. Manja verzija elektronskog asistenta, Eko Dot, reklamirana je za 44,99 dolara.

Tehnološki gigant Amazon je kupovinom Whole Foods-a za 13,7 milijardi dolara, pokrenuo udarni talas u industriji supermarketa vrijednoj 800 milijardi dolara, koju su već zahvatile promjene.

“Vjenčanje” između Amazona i elitnog prodajnog prehrambenog lanca obećava potrošačima povoljnije kupovine namirnica. Snižavanje cijena u prodajnom lancu, koji je bio poznat po visokim cijenama, znak je da je Amazon ozbiljan takmac konkurentima kao što su Volmart, Kroger i Kostko, ocjenjuje “Blumberg”.

Preporučujemo vam i sljedeće: