„Meč vijeka“ postaje finansijski fijasko?

Sport

Kao što se i očekivalo, meč između Flojda Mejvedera i Konora Mekgregora, koji je Amerikanac dobio tehničkim nokautom u 10. rundi u nedjelju u Las Vegasu, bio je najprodavaniji PPV (Pay per view) događaj u istoriji

Tačni podaci još nisu poznati, ali sigurno je da je pet miliona korisnika platilo 99,95 dolara kako bi „meč veka“ gledali putem kablovskih i internet servisa.

Ali, kompanija Šoutajm (Showtime) koja je omogućila prenos, nije se uopšte pripremila za veliki interes gledalaca, pa su serveri tokom borbe nekoliko puta padali i hiljade gledalaca nije moglo normalno da prati borbu. Svoje nezadovoljstvo iskazivali su na društvenim mrežama, ali i na sudu.

Protiv Šoutajma su podnijete dve grupne tužbe, jedna na Menhetnu, a druga u saveznoj državi Oregon. U obje parnice od kompanije se traži po pet miliona dolara na ime neispunjavanja obaveza prema korisnicima.

Procjenjuje se da je oko 50 miliona Amerikanaca gledalo borbu, a još 2,9 miliona putem ilegalnih strimova na internetu.

„Primili smo jako malo pritužbi korisnika i svima koji su imali problema vratićemo novac. Tužbe nećemo komentarisati“, kratko je saopštio Šoutajm.