IBM tvrdi: Srbija najbolja za investicije u cijelom svijetu

Region

Srbija je najbolje mjesto za investiranje, a izvještaj „IBM Global Lokejšns Trend 2017“ (IBM) to samo potvrđuje, izjavio je ministar privrede Goran Knežević

U najnovijem izveštaju IBM objavljeno je da je Srbija svjetski lider po broju otvorenih radnih mjesta u odnosu na broj stanovnika u 2016. godini.

IBM nekoliko godina unazad analizira aktivnosti na polju ulaganja u Srbiju, a ovo je do sada najbolji rezultat koji je Srbija ostvarila i ujedno porast od oko 40 odsto u odnosu na 2015. godinu.

„Vlada Srbije koju je vodio Aleksandar Vučić postavila je unapređenje uslova za poslovanje visoko na listi prioriteta, a i ova Vlada koju vodi premijerka Ana Brnabić nastavila je, energično i posvećeno, rad na otklanjanju svih barijera“, izjavio je Knežević.

Kako je saopštilo Ministarstvo privrede, Knežević je podsjetio da nisu samo podsticaji privlačili investitore, već cijela Vlada i Ministarstvo privrede rade na popravljanju poslovne klime.

Srbija je, podsjeća on, u poslednje dvije godine i na prestižnoj Duing biznis listi Svjetske banke koja rangira 190 zemalja svijeta prema uslovima poslovanja, napredovala čak za 44 mesta, i plasirala se najbolje od kada ta lista postoji.

Na poslednjoj listi, Srbija je ušla među prvih 10 zemalja reformatora na svijetu.