Arsenal prihvatio Sitijevih 60.000.000!

Sport

Pred nama je jedan od najuzbudljivijih dana kada je fudbalski svijet u pitanju – poslednji dan prelaznog roka

Izgleda da imamo i prvi blokbaster dana, pošto brojni mediji i novinari prenose da je Arsenal prihvatio ponudu Mančester Sitija vrednu 60.000.000 eura za Aleksisa Sančesa. Sada kreće napad Arsena Vengera na Tomasa Lemara iz Monaka.

U gotovo svim vodećim zemljama ljetnja pijaca se zatvara u ponoć poslednjeg dana avgusta, osim u Španiji gdje traje do 1. septembra u 00.00, dok će klubovi u Rusiji (6. septembar), Škotskoj (1. septembar), Tuskoj, Danskoj (1. septembar). Holandiji (2. septembar), Bugarskoj i Rumuniji (8. septembar) imati više vremena da kompeltiraju ekipe.

Mjeseci za nama bili su veoma burni, ali je to realno očekivati i od svakog narednog prelaznog roka – imajući u vidu tendencije u modernom fudbalu.

Blokbaster ljeta režirao je Pari Sen Žermen otkupivši Nejmara da Silvu za rekordnih 222 miliona eura od Barselone, a sva je prilika da će prebogati katarski šeici i spustiti zavjesu pošto je sve isplanirano i dogovoreno oko dolaska Kilijana Mbapea u Pariz.

Najtalentovaniji tinejdžer današnjice bi trebalo tokom dana i zvanično da stigne u prijestonicu Francuske iz Monaka – u transferu teškom 180.000.000 eura.

Drugi najveći posao ljeta napravila je upravo Barsa, potrošivši dobar dio novca dobijenog za Brazilca na akviziciju Usmanea Dembelea iz Borusije Dortmund za potencijalnih 155 miliona eura, dok ofanziva za dovođenje veziste Liverpula Kutinja, u transferu takođe izraženom sa devet cifara, i dalje traje.

Ipak, najveće trošadžije su ponovo bile premijerligaši, još jednom nadmašivši sopstveni rekord od preko milijardu i 300 miliona eura, a prednjačili su Mančester Junajted i Liverpul.

Na Old Traford stigao je Romelu Lukaku iz Evertona za 85.000.000, a na Enfild, ali sledeće sezone, Nabi Keita iz Rosen Bolen Lajpciga za 30.000.000 manje.