Lejkersima oštra kazna zbog nedozvoljene komunikacije

Sport

Los Anđeles Lejkersima je izrečena druga najveća kazna u istoriji NBA lige zbog nedozovljene komunikacije sa igračem druge franšize, Polom Džordžom

NBA je završila ispitivanje slučaja Pola Džordža sa kojim su Lejkersi uspostavili nedozvoljene kontakte dok je još bio u Indijana Pejsersima.

Klubovima nije dozvoljena ta vrsta komunikacije dok je igrač pod ugovorom, naročito ne nakon upozorenja koje su zlatno-ljubičasti dobili posle nastupa Medžika Džonsona u aprilskoj emisiji Džimija Kimela.

Predsjednik košarkaških operacija Lejkersa je tada otvoreno izrazio simpatije prema igračkim kvalitetima sadašnjeg krila Oklahoma Siti Tandera i navodno je to bilo dio kampanje za dovođenje Džordža u Los Anđeles.

U svom obrazloženju, NBA navodi da njena istraga nije otkrila bilo kakve dogovore po kojima će Pol Džordž sljedeće godine kada postane slobodan agent doći u LA Lejkerse.

Iako ne zvuči kao previše novca za NBA klubova, pola miliona dolara je druga najveća kazna koja je za ovaj prekršaj izrečena jednom klubu. Najveću je platila Minesota 2000. godine zbog Džoa Smita, kome je isplaćivan novac mimo ugovora. Timbervulvsi su tada platili 3.5 miliona dolara i tri pika.