Sve više turista hrli u ovu prelijepu zemlju u Evropi

Travel

Gotovo da nema osobe kojoj bi Španija mogla da dojadi! To najbolje pokazuju podaci iz jula, u kojem je broj turista porastao za 10,1 odsto u odnosu na prošlu godinu. To bi značilo da je Španija ugostila 10,51 milion turista u julu

U avgustu 2016. godine Španiju je posjetilo 10,02 miliona turista, a u prvih sedam mjeseci ove godine broj turista je porastao za 11,3 odsto, tačnije 46,9 miliona.

Najpopularnija regija je Katalonija, koja je privukla 2,5 miliona turista, a ponajviše zahvaljujući mediteranskoj obali. Drugi najposjećeniji lokalitet su Balearska ostrva, a Andaluzija se našla na trećem mjestu.

Najviše ima Britanaca, zatim Francuza, a onda i Nijemaca. Zabilježen je porast broja turista iz Irske, Rusije i Švajcarske.

Inače, turizam ima značajnu ulogu u ozdravljenju španske ekonomije budući da čini 11 odsto prihoda. Još se čekaju podaci za avgust koji je, tradicionalno, najjači mјesec u godini, iako je moguće da će ove godine biti zabilježen pad posjete zbog nedavnih terorističkih napada u Barseloni.