6 zaključaka filmova koje je malo ko razumio

Film

Postoje filmovi koji vas oduševe, ali i dalje niste sigurni šta se krije iza detalja. Trebalo bi da pogledate makar još jednom da biste ga stvarno razumjeli

Sajt Bright Side odlučio je da podijeli značenja i zaključke neke od najupečatljivijih filmova u poslednjih 15 godina. Ako ste ih vi doživjeli drugačije, slobodno nam pišite u komentarima.

Arrival (2016)

Glavni trik ovog filma jeste što nas je „prevario“ i „natjerao“ da mislimo da su se glavni događaji desili nakon smrti Hane, ćerke glavne junakinje. Ali, to nije slučaj.

Time što je uspjela da razumije jezik vanzemaljaca, a to je uspjela zahvaljujući shvatanju ne-linearnosti u govoru, Luiz je počela i vrijeme da shvata na drugačiji način. Samim tim, počela je da vidi šta će se desiti u budućnosti. Uprkos tome što je znala kakva će priča biti, udala se za Ijana i rodila je ćerku.

Mr. Nobody (2009)

Glavna poruka filma je: svačiji izbor treba da bude iz srca. Ne zbog pritiska okolnost ili zbog ljudi. Nemo, glavni junak, nije izabrao dvije varijante koje su mu ponudili njegovi roditelji, nego je izabrao treći put. Samo svoj. I ta je odluka dovela Nema do sreće.

Nocturnal Animals (2016)

Knjiga koju je Edvard poslao Suzan u stvari je njegova osveta njoj – bivšoj ženi. Za njega, „gubitak“ žene i nerođenog djeteta jednak je gubitku glavnog junaka njegove knjige. Na neki način, Suzan poredi sa kriminalcima iz priče. Edvard nije ni hteo da sretne Suzan. Sve što je želio jeste da učini da se ona pokaje zbog svog izbora i da je povredi. Ona je to i razumjela, ali i dalje se nada da će moći da povrati staru ljubav…

Memento (2000)

Film isprva govori o zakonu osvete: „Oko za oko, zub za zub.“ Glavni lik misli da će ga osveta osloboditi bola koji osjeća zbog smrti svoje žene. Ali, griješi, a patnja je sve jača…

U poslednjim scenama vidimo ga kako drži svoju ženu u naručju i tetovaža „Uradio sam to“ (“I’ve done it”) pojavljuje se na njegovim grudima. Sve je jasno: On će se boriti sa tim.

Donnie Darko (2001)

Ovo je jedan od filmova koje svako razumije na svoj način. Koliko ljudi pogleda, toliko će verzija imati, a ova je najuobičajenija: To je priča o tinejdžeru koji se bori sa silama koje ga vode ka smrti. Glavni junak ne želi i ne može da prizna svoju nemoć, i kao rezultat toga, prihvata svoju smrt kao samo-žrtvovanje za spas svijeta.

Pulp Fiction (1994)
Kill Bill (2003, 2004)

Da li se sjećate scene u „Petparačkim pričama“ kada Mia kaže Vinsentu da se pojavila u pilot seriji? Prema toj priči, postojalo je pet junakinja: plava zapovjednica, Japanka – kung fu master, crnkinja, i zavodljiva Francuskinja, i Mia (opasna žena sa mačevima u rukama).

Junaci su veoma slični onima u filmu „Kill Bill“.