Film „Istrebljivač 2049“ podbacio na blagajnama

Film

Dugo očekivani naučno-fantastični film „Istrebljivač 2049“ (Blade Runner 2049) nije ispunio očekivanja po pitanju zarada tokom prvog vikenda prikazivanja u bioskopima u Sјevernoj Americi

Film je zaradio 31,4 miliona dolara, iako su očekivanja bila između 45 i 50 miliona dolara.

U petak je film zaradio „skromnih“ 12,7 miliona dolara. U subotu se u blagajne slilo 11 posto manje novca ili 11,4 miliona dolara, a u nedelju samo 7,4 miliona.

Filmski kritičari smatraju da su ključni razlozi neispunjenih očekivanja trajanje filma, čak 163 minuta, što ograničava broj prikazivanja u jednom danu, a i interes mlađe populacije puno je manji nego što se očekivalo.

„Najodaniji fanovi ‘Blade Runner’-a stariji su od 25 godina i većinom muškarci. Ali dužina trajanja filma i manji interes među ženskom populacijom uticao je na to da je gledanost tokom prvog vikenda prikazivanja bila puno manja od očekivane“, tvrdi Pol Dergarabedijan, filmski kritičar.

Po podacima sajta PostTrack, 50 odsto gledalaca činili su muškarci stariji od 25 godina, kao i 27 odsto žena istog uzrasta. Za film je bilo zainteresovano 15 posto muških filmofila mlađih od 25 i osam posto žena istog uzrasta.

Muškarci su mu dali ocenu A+, a žene B+.

Film je režirao Denis Vilnev, a glavne uloge igraju: Rajan Gosling, Robin Rajt, Harison Ford, Džered Leto.