Mekdonalds u Kini mijenja ime

Tržište

Jedan od najpoznatijih brendova na svijetu, američki lanac brze hrane, Mekdonalds, promijeniće svoje ime

Prije nego krenete da paničite da će Mekdonalds doživjeti potpunu transformaciju, promjena imena će se dogoditi samo u Kini, i to na papiru.

Ova kompanija će promijeniti svoje poslovno ime u Golden Arches (China) Co Ltd. Kako su naveli, ime restorana se neće nužno promijeniti, već je akcenat na promjeni na nivou biznisa zbog poslovne dozvole.

Ova pomjena ima za cilj poboljšanje u prodaji u postojećim restoranima, kao i širenje prodajnih mjesta.

Američki lanac brze hrane donio je ovakvu odluku nakon dogovora ranije ove godine da Mekdonalds proda većinu svog poslovanja u Kini i Hong Kongu. Novi biznis plan podrazumijeva da se udvostruči broj prodajnih mjesta tj restorana u Kini, na 4.500 do 2022. godine.

Oni su dodali i da još uvijek nije poznato kada će prvi posjetioci posjetiti Mekdonaldsove restorane pod „novim imenom“.

„Naše ime restorana će ostati isto, promjena je samo na nivou poslovne dozvole“, rekla je portparolka Regina Hui, odbijajući da dalje komentariše razglog za ove promjene.

Mekdonalds u Kini i Hong Kongu je sa 52 odsto u vlasništvu CITIC, a 28 odsto je u rukama Carlyle, tako da Mekdonalds zapravo ima svega 20 odsto udjela u cjelokupnom biznisu.

Mekdonalds je nedavno objavio rezultate prodaje koji su bolji od očekivanih u SAD, a zabilježena je i snažna prodaja u Britaniji i Kini.