Blizanci Vinklvos na bitkoinu zaradili prvu milijardu dolara

Milioneri

Blizanci Kameron i Tajler Vinklvos mogli bi da budu najbogatije poznate ličnosti u pogledu investicija u bitkoin jer je njihova zarada od ulaganja u vodeću digitalnu valutu dostigla iznos od preko milijardu dolara

Podsjetimo, braća Vinklvos su prvi došli pod lupu javnosti nakon pravnog spora sa Markom Zakerbergom zbog navodne krađe njihovog prvobitnog koncepta za društvenu mrežu Facebook.

Ovih dana se u javnosti pojavila informacija da su blizanci zaradili svoju prvu milijardu dolara, nakon što je ova kriptovaluta dostigla tržišnu kapitalizaciju od 100 milijardi dolara.

Vinklvos blizanci tvrde da su prvi put saznali za najstariju digitalnu valutu još 2012. godine, a već naredne godine su objavili da su kupili jedan procenat ukupne ponude (ili 120.000 BTC) u to vrijeme. Krajem 2013. godine blizanci su u jednom intervjuu saopštili da nisu prodali nijedan od svojih Bitkoina i da drže svoje ‘kripto novčanike’ na USB disk jedinicama u različitim sefovima širom svijeta.

Blizanci tvrde da ih je odmah impresionirala pojava Bitkoina zbog svoje elegancije i ogromnog potencijala.

“Za Bitkoin smo prvi put čuli u avgustu 2012. godine. Naš prvi utisak je bio da će ovo biti ili stvarno velika stvar ili apsolutna nula. Ipak, Bitkoinova elegancija i ogroman potencijal su nas ubijedili da je Bitkoin budućnost novca.“