Spejsi izbačen iz već snimljenog filma

Reditelj Ridli Skot je odlučio da izbaci sve scene sa Kevinom Spejsijem u već završenom filmu All The Money In The World i da ga zamijeni Kristoferom Plamerom

Prije nego što je Spejsi pao u nemilost Holivuda – zbog brojnih optužbi za seksualno nedolično ponašanje prema glumcima i muškim članovima ekipe iza kamera – njegova uloga Džej Pol Getija u Skotovom filmu ocijenjena je kao maestralna i vrijedna Oskara. Međutim, kako je film počeo da pati od negativnog publicitetat i prije premijere, Ridli Skot je odlučio da Spejsija potpuno izbaci iz filma. Kako Deadline izvještava, scene sa Kristoferom Plamerom počeće da se snimaju odmah, kako bi datum premijere ostao isti – 22. decembar.

Spejsi je u filmu igrao moćnog milijardera koji je odbio da plati otkup za otmicu svog unuka Džona Pola Getija III. Odluku o zamijeni podržali su i glumci i ekipa filma, na čelu sa producentskom kućom Sony Pictures, tako da će i Mark Valberg i Mišel Vilijams pomoći oko novih scena.

Ridli Skot je najvjerovatnije riješio da napravi ovaj rizičan korak pošto je film izbačen sa prestižnog festivala Američkog filmskog instituta, koji je trebalo da zatvori 16. novembra. On se zabrinuo da bi film mogli da bojkotuju i gledaoci i kritičari i riješio je da žrtvuje Spejsija zarad 800 drugih ljudi koji su učestvovali u produkciji.

Iako daleko najdramatičniji potez, s obzirom na blizinu premijere i potrebe da se mijenja i čitav promotivni materijal, ovo nije prvi slučaj da su producenti odbili da dozvole da im film ugrozi skandal. To se dogodilo i sa ostvarenjem Wind River nad kojim su reditelj Tejlor Šeridan, glumci Džeremi Rener i Elizabet Olsen kao i producenti povratili kontrolu, odnosno preuzeli ga od Kompanije Vajnstin poslije optužbi na račun Harvija Vajnstina.

Kako Deadline ocjenjuje, s obzirom na trenutku klimu u Holivudu, inspirativno je vidjeti filmske autore koji se bore za moralno ispravne stvari i producente koji im u tome pružaju podršku.

Skotov film tako će imati šansu za ravnopravnu borbu na tržištu i potencijalno u sezoni nagrada, što se ne bi desilo da su scene sa Spejsijem ostale netaknute.