Dok mnogi planiraju bijeg iz Londona, Cukerberg se tamo širi

Akvizicije

U Londonu će biti otvorena nova Fejsbuk kancelarija sa 800 novih radnih mjesta, a planirano je da više od polovine radnika bude zaposleno u sektoru inžinjeringa

Fejsbuk je svoju prvu kancelariju u Londonu otvorio prije deset godina, a predstavnici kompanije rekli su da očekuju da do kraja sljedeće godine zaposle 2.300 radnika iz Velike Britanije.

Kancelar Filip Hamond je otvaranje nove Fejsbuk kancelarije opisao kao “znak povjerenja” u Veliku Britaniju.

“To je znak povjerenja u našu zemlju da inovativne kompanije kao što je Fejsbuk investiraju ovdje, a sjajne vijesti su da će sljedeće godine zaposliti 800 novih radnika”, navodi Hamond.

Novo sjedište je najavljeno prošle godine, ubrzo nakon što je Gugl otkrio da će graditi novu kancelariju u gradu, kako bi primio više od 7.000 radnika.

Nikola Mendelson potpredsjednik Fejsbuka za Evropu, Bliski Istok i Aziju rekao je da je ova zemlja u protekloj deceniji bila veliki dio Fejsbukove priče i da se raduje nastavku saradnje kako bi ostvarili misiju približavanja svijeta.

“Razvijeni preduzetnički ekosistem u Velikoj Britaniji i međunarodna reputacija za izvrsnost inženjerstva čine ga jednim od najboljih mjesta na svijetu za izgradnju tech kompanije”, dodao je Mendelson.

Kancelarijski prostor je dizajnirao arhitekta Frenk Geri. Ima 23.000 kvadratnih metara i sedam spratova.