Automati za prodaju automobila niču u Kini

Ranije ove godine, staklena građevina sa petnaest spratova otvorena je u Singapuru, a u svojoj ponudi ima polovne luksuzne automobile

Vlasnici ovog posjeda kažu da je to najveći aparat za prodaju superautomobila u čitavom svijetu. Ipak, sada, još jedan igrač stupa na scenu. U pitanju je kineski gigant online trgovine Alibaba, koji je najavio otvaranje svojih automata za prodaju automobila u Kini, koji će potencijalnim kupcima dati priliku da vide, provozaju i na licu mjesta kupe automobil koji im se dopada.

Dva salona za prodaju automobila za sada će se nalaziti u Nanjingu i Šangaju, a biće izgrađeni u obliku mačke. Ova vijest dospjela je u javnosti nakon izvještaja koji nam najavljuju moguće partnerstvo kompanija Alibaba i Ford, pa će po svemu sudeći upravo Ford automobili pronaći svoja mjesta u novim aparatima za prodaju.

Kako biste kupili automobil iz jedne od ovih mašina, morate imati kreditni skor od preko 700 u kineskom Zhima kreditnom sistemu i morate biti akreditovani Alibaba Super Member član. Nakon toga, jednostavno putem aplikacije odaberite automobil koji biste željeli da kupite, da bi vaš identitet potom bio potvrđen putem softvera.

Poslije potvrde identiteta, moći ćete da podignete svoj automobil i odvezete ga na test vožnju u trajanju od tri dana ili ga odmah kupite i odvezete kući.

– Naši aparati za prodaju automobila fokusirani su na pružanje pomoći korisnicima u rješavanju određenih problema sa kojima se susreću u procesu kupovine automobila – rekao je Huan Lu, direktor marketinga Tmall automoto divizije. Kako bismo to uradili, gradimo prodavnice koje mogu raditi bez osoblja, uz pomoć softvera za prepoznavanje, nudimo duboke, trodnevne test vožnje i prodaju na licu mjesta mnogih main stream brendova na istoj lokaciji.

Koji biste automobil vi kupili na ovaj način?