Kako bi izgledao fudbal bez Ronalda i Mesija

Mnogi rekordi bi ostali netaknuti, ali bi neki igrači procvjetali

Pošto u posljednjoj deceniji vladaju Ronaldo i Mesi, zaista je fascinantno vidjeti kakav bi bio svijet fudbala bez njih dvojice. Sigurno da Barsa i Real ne bi dominirali, ali ovdje se radi o ličnim dostignućima.

Njih dvojica su rekorderi sa po pet Zlatnih lopti, da nije njih, i dalje bi Platini, Krojf i Van Basten bili vodeći sa po tri. Po dve titule najboljeg na svijetu bi imali Ćavi, Inijesta i Nejmar, jednu bi osvojili Tores, Riberi, Nojer kao prvi i jedini golman poslije Jašina i Antoan Grizman.

Najviše golova u grupnoj fazi Lige šampiona bi postigao Benzema koji je dao 40, a na listi najefikasnijih bi i dalje neprikosnoven bio Raul Gonzales sa 77.

Najpopularniji na svijetu bi bio Nejmar, najbolji strijelci Lige šampiona po sezonama bi čak bili Džerard 2009. pa Mario Gomez dvije sezone, Ibra dva puta, Levandovski, Nejmar, Kavani.

Najviše het-trikova u Ligi šampiona bi umjesto Ronaldovih sedam imali Inzagi, Gomez i Luiz Adrijano, a najviše puta u idealnom timu bi se pojavili Kasiljas, Pujol, Ramos i Inijesta po šest puta.

Puškašov rekord još stoji,sa 84 gola, kada su u pitanju reprezentacije, međutim Ronaldo se polako približava i toj brojci, trenutno je na 79 golova.