Kako izgleda jedan dan najbogatijeg čovjeka

  • In Lider
  • 11. January 2018.
  • 591 Views
Kako izgleda jedan dan najbogatijeg čovjeka

Džef Bezos, osnivač i predsjednik uprave Amazona, najbogatiji je čovjek na svijetu, a prema Blumbergu, težak je 105 milijardi dolara

Vlasnik je i Vašington Posta te aviokompanije Blu Oridžin. Ipak, njegova dnevna rutina pokazuje da baš i nije radoholičar, piše Biznis Insajder koji je čitaocima otkrio male tajne iz života najbogatijeg na svijetu.

Bezos smatra da je spavanje vrlo važno. Spava najmanje osam sati i budi se bez alarma. Svako jutro doručkuje, i to samo zdravo, sa svojom suprugom, književnicom Mekenzi Bezos. Kako bi proveo dovoljno vremena sa suprugom i četvoro djece, nikad ne zakazuje poslovne sastanke rano ujutro.

Ustvari, Bezos nije čovjek od sastančenja. Kaže da s Amazonovim investitorima razgovara samo šest sati godišnje. Kada sazove sastanak, ima pravilo: Nikad ne odabere mjesto gdje dvije pice ne bi mogle nahraniti sve.

Voli neobičnu hranu, pa je tako jednom prilikom na sastanku s osnivačem Vuta Metom Ratledžom naručio hobotnicu s krompirima, slaninu, jogurt od zelenog češnjaka i jaja, i to za doručak.

Dosta je temperamentan i zna da bude eksplozivan, a šuška se da je zaposlio stručnjaka koji ima tehnike za smirenje.

Nije poznato da li najbogatiji čovjek na svijetu vježba u teretani, ali na fotografijama koje su nedavno objavljene uporedili su ga sa Vin Dizelom, jer njegov mišićavi izgled nije prošao nezapaženo.

Veliki je fan Zvjezdanih staza, a pojavio se u maloj ulozi u filmu Star Trek Beyond 2016. godine.

Preporučujemo vam i sljedeće: