Dženifer Lorens nije oduvijek sanjala o glumi

Dženifer Lorens je jedna od najplaćenijih i najviše traženih glumica, pa je teško zamisliti čime bi se bavila da nije na velikom ekranu

U interviju za Opru Vinfri, Lorens je otkrila da nije mogla ni da nasluti da će imati ovako uspješnu karijeru.

Kada su je kao 27-godišnjakinju pitali šta želi da bude kad poraste, rekla je da sebe vidi kao dizajnerku enterijera. To je jedini posao koji joj se još dok je bila dijete činio zanimljivim, pošto je njena majka imala prijateljicu koja je dizajnerka. Lorensova je odrasla je u Luivilu u Kentakiju, a oduvijek je bila okrenuta ka porodici i nikada sebe nije mogla da zamisli kao osobu koja se fokusira na karijeru kao što je to sad.

– To je nešto što nisam znala o sebi dok nisam postala uspješna, a onda sam željela da budem još uspješnija – rekla je. Uradila bih sjajan film, a onda bih željela još bolji. Zaradila bih novac, a onda bih željela da zaradim još. Svega toga nisam bila ni svjesna do mojih ranih dvadesetih godina.

Do 23. godine, Dženifer je zaradila 500.000 dolara za prvi dio trilogije Igre gladi. Nakon što je film zaradio 691 milion dolara u blagajnama širom svijeta, glumica je dobila 10 miliona dolara za snimanje drugog dijela filma. Procjenjuje se da je trilogija Igre gladi zaradila preko 2.3 milijardi dolara u cijelom svijetu, što ga čini jednim od najuspješnijih franšiza u novijoj istoriji.

Nakon ovog uspjeha, Lorensova je sebi obezbijedila ulogu u drugim visoko cijenjenim filmovima, kao što je U dobru i u zlu za koji je osvojila Oskara.
U 2017., ne računajući novi film Igre gladi, slavna glumica je ostvarila 24 miliona dolara zahvaljujući novim projektima kao što su Mama, Crvani vrabac i kontinuirani ugovor sa modnom kućom Dior.